Afspraak maken – Huisartspraktijk Overmeer – Nederhorst den Berg
Meidoornlaan 1 1394BZ Nederhorst den Berg Tel:0294-251854
Header afbeelding

Afspraak maken

Afspraak maken

Elke werkdag kunt u bellen naar 0294-251854 op de volgende tijden:
08.00 – 10.00 uur
10.30 – 12.00 uur
13.30 – 17.00 uur (behalve op donderdag).

Wij vragen u vriendelijk om bij verhindering uw afspraak tenminste 24 uur van tevoren af te bellen.

In onze praktijk zijn drie doktersassistentes werkzaam; Gerda van den Berg, Sabine van Sligtenhorst en Sylvia van den Broek. Als u contact op neemt met de praktijk zult u als eerste de assistente te spreken krijgen. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw komst of contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, ingreepjes, praktijkondersteuners en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel vragen, bijvoorbeeld over veel voorkomende kleine aandoeningen, verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten, mits door de arts al beoordeeld.

Op enkele momenten verdeeld over de dag is er overleg of hebben de assistentes afspraken met patiënten voor kleine verrichtingen;

Van 10:00 tot 10:30 uur hebben de huisarts en assistente patiëntenoverleg.
Van 14.00 tot 15.00 uur is er assistentenspreekuur op afspraak.

Spreekuur op afspraak

Voor het reguliere spreekuur bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente maakt u altijd vooraf een afspraak. Per klacht worden er tien minuten bij de huisarts gereserveerd. Heeft u meerdere klachten en/of vragen of komt u voor een ingreep? Geef het dan aan bij het maken van de afspraak, dan wordt er extra tijd ingepland.

Assistentespreekuur

Voor het assistentenspreekuur kan u terecht voor de volgende verrichtingen:

Hechtingen verwijderen, wondverzorging, bloeddrukmeting, bloedsuikermeting, uitstrijkjes (in het kader van bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker), injecties (vitamine-injecties; hormooninjecties worden altijd door de huisarts gegeven), oren uitspuiten, urineonderzoek, zwangerschapstest, vaccinaties.

NB m.b.t. vaccinaties:

Vooraf vindt altijd een (telefonisch) consult met de huisarts plaats om indicatie en medicatie goed in te stellen.